JDU DO TOHO! ..aneb blogerská výzva..

Tento článek jsem napsala už v roce 2017. Byl to jeden z prvních článků. Oslovila mě blogerská výzva, tak jsem šla do toho. Tehdy jsem měla blog na cestování vlakem. Cestování je můj život (nejenom vlakem). Na železnici jsem strávila hezkou řádku let a po kolejích najezdila desetitisíce kilometrů.

Zvu vás k přečtení. Datuju rok 2017rok 2023. Ostatně můj posun uvidíte i z těchto pár bodů.

Jdeme na to :)

Narazila jsem na blog canli.cz a poslední článek „Blogerská výzva, aneb poznej zákulisí blogování“. Článek mě zaujal a přiměl k zamyšlení. Tak jsem se rozhodla se do výzvy zapojit. Dělám to pro sebe a taky pro vás, abyste o mně věděli víc :)

já v roce 2017

 1. Jak jsem začala psát blog? 

2017: Miluju psaní. Psala jsem si deníky, když jsem byla malá, psala básničky, povídky,… To jsem ještě o počítačích nevěděla nic, protože počítač a zejména internet v té době snad ještě ani neexistoval. O blogu jsem pak začala uvažovat až o hodně let později. Ale to, abych si opravdu blog založila, jsem odkládala (vlastně ani nevím proč), snad jen, že mi to přišlo složité (rozuměj, ne psaní, ale vytvoření blogu v online prostředí).

K blogu jsem se dostala až letos na jaře díky kurzu Podnikání z pláže. Blog měl být součástí mého online podnikání. Neříkám, že není, ale postupem času mi došlo, že je to hlavně můj blog, o mém životě, o věcech mně blízkých. Chci psát o tom, co prožívám, co dělám, jak se cítím a také o zkušenostech a znalostech, které mám a které si myslím, že můžu předat dál, mým čtenářům.

Proto, i když jsem z kurzu byla nadšená a dal mi mnoho, můj blog se změnil. Hlavní myšlenka je: psát a psát…o tom, co chci sdělit a sdílet s mými čtenáři.

2023: Na delší dobu jsem si v psaní článků na blog dala pauzu. Našla jsem totiž vášeň ve videích – můžete se mrknout na můj YT kanál. K psaní jsem se vrátila v roce 2022. Psát mě prostě baví a sdílet a inspirovat druhé miluju.

2. Proč píšu?

2017: To jsem vlastně už napsala v předchozím bodě. Píšu, protože mě to baví, naplňuje a dává smysl. Píšu o věcech, které si myslím, že jsou přínosem i pro ostatní. Píšu, protože miluju psaní.

2023: Jo, platí pořád to stejné – miluju psaní! Dokonce jsem začala psát knihu a těším se na den, kdy ji budu držet ve svých rukou. Knihy jsou součástí mého života snad od narození. A psát a číst jde ruku v ruce.

3. Kdo je můj oblíbený autor?

2017: Mým nejoblíbenějším autorem je jednoznačně John Irving. Mám všechny jeho knížky, každou jsem četla několikrát. Z dalších oblíbených autorů bych zmínila: Phillip Vandenberg, Ken Follet, Alfred de Musset, František Kožík, Mario Puzo.

2023: Je pravda, že žánr knih se od roku 2017 velmi změnil. Moje knihovna se přeskládala. I dnes si ráda přečtu fajn beletrii, každopádně dávám přednost vzdělávacím knihám, o seberozvoji, mindsetu, o podnikání. Můj top autor a velký vzor a učitel je Dr. Joe Dispenza.

 4. Jaká je moje oblíbená kniha?

2017: Mojí nejoblíbenější knížkou je Svět podle Garpa, právě od Johna Irvinga. Hned za ní bych zařadila knihu Zpověď dítěte svého věku od Alfreda de Musset. Další mou velmi oblíbenou knihou je Oliver Twist od Charlese Dickense. Hodně mě zaujala trilogie Milénium od Stiega Larsse. Mám moc ráda historické romány a z těch je mým oblíbeným Tajemné víno od Dinah Lampitt. Z dětství přetrvává kniha Finále od Františka Kožíka, kterou jsem četla snad desetkrát a dodnes se k ní ráda vracím.

2023: Miluju knihu Dokonalý život – být průměrný není normální od Pavla Vosoby. Velmi ráda se vracím ke knize Miluj svůj život od Louise Hay. Mojí biblí je Být sám sebou mění svět od Dr. Dain Heer. No a knihy již zmíněného Dr. Joe Dispenzy.

5. O čem píšu?

2017: Především o sobě, o mém životě, o tom, co mě baví, co dělám, o svých holkách. Miluju cestování, takže píšu o cestování. Píšu tipy na výlety. Psaní mě prostě baví, naplňuje. Jsem otevřený a upřímný člověk, proto píšu ze srdce, tak jak co cítím. Ráda se podělím o zkušenosti a tipy, o kterých si myslím, že by mohly zaujmout čtenáře a něco jim dát.

2023: O životě. O existenci. O nekonečných možnostech. O věcech mezi nebem a zemí. O věcech, o kterých se moc nemluví. O svých znalostech a zkušenostech. O své pravdě. O tom, co mi v životě funguje. O tom, co mi změnilo život. O tom, že svůj život můžete změnit i vy.

6. Jak dlouho mi trvá napsat jeden článek?

2017: To je různé, ale moc dlouho ne. Pokud mám v hlavě myšlenku a něco, co prostě chci napsat, tak sednu k počítači a píšu. Píšu, až než článek napíšu. A není to žádné přemáhání se, jde to samo. Žádné odkládání na někdy, publikuju hned. Trochu náročnější na čas je to s fotkami, protože za prvé jsem nadšená fotografka, focení mě prostě fakt hodně baví a za druhé chci svoje fotky na svůj blog (jasně, ne všechny jsou moje, ale mým cílem je mít všechny svoje). Někdy lovím ze sbírky svých fotek, někdy, když počasí, dítka a chuť dovolí, jdu s foťákem ven.

2023: Když přijde myšlenka a chuť a kreativní flow, za pár hodin je publikovaný. Někdy přijde myšlenka, která potřebuje dozrát, takže to trvá i měsíc.

7. Už jsem někdy měla spisovatelský blok?

2017: Blokem bych to nenazvala, jen přestávkami. Prostě musí být ta „správná konstelace hvězd“ a pak se to píše… Když není, nastává pauza.

2023: No asi jo, když jsem na delší čas s publikováním článků přestala. Každopádně než psát něco za každou cenu, lepší je prostě nepsat.

8. Jaká je moje oblíbená citace knihy?

2017: „U většiny knížek člověk ví, že se nestane nic. U jinejch zas člověk přesně ví, co se stane, takže je stejně nemusí číst. Ale tahle knížka, ta je tak chorobná, že člověk sice ví, že se něco přihodí, ale nedovede si vůbec představit co. To by člověk musel bejt stejně chorej jako ta knížka, aby si představil, co se v ní stane.“ John Irving, Svět podle Garpa.

Našla bych i další, ale tahle je prostě moje nej..

2023: „98% všech vašich pocitů, emocí a myšlenek vám nepatří! Jsou někoho jiného. Ale to, čeho jste si vědomi, lze pociťovat, jako by to bylo vaše – ačkoliv není.“ Být sám sebou mění svět od Dr. Dain Heer.

já v roce 2022 na živé akci v Brně

9. Označuju se ráda za blogera?

2017: Nikdy jsem nepřemýšlela nad tím, co definice slova „bloger“ znamená. A nerada se zařazuju do jakékoliv skupiny. Jestli mě tak někdo vnímá, nemám s tím problém. Ale zda já sama sebe vnímám jako blogera? Ano i ne. Ano v tom smyslu, že mám blog a píšu. Píšu nejen pro sebe, ale zejména pro mé čtenáře. Ne v tom smyslu, že se hrozně nerada „škatulkuju“. Kamkoliv.

2023: Nemám potřebu.

10. Zkoušela jsem už někdy napsat knihu?

2017: Zkoušela. Zkouším. Jedna je ve finále, druhá je rozepsaná, víceméně na začátku. Na obě však musí přijít ta pravá chvíle. A tou pravou chvílí bude, až sama budu cítit, že nastala.

2023: Jasně. Pořád něco píšu. Akorát stále na spatření světla světa čeká :)

11. Jaká je největší výzva, se kterou se setkávám jako blogger?

2017: Největší výzvou pro mě asi je, abych dokázala oslovit ty správné lidi, kteří budou naladěni na stejnou notu jako já. Abych jim měla co předat. Aby se spolu se mnou pobavili a třeba i něco nového dozvěděli. Aby na mém webu našli zábavu, relax a taky místo inspirace.

2023: Skloubit moje psaní, jak mi to přichází s algoritmy vyhledávačů a tím „jak by se to mělo, aby to mělo smysl a dosah“ :)

12. Jaké jsou ideální podmínky pro psaní?

2017: Ideální podmínky neznám :) Mám dvě malé holky, 6 a 2 roky, které víceméně vyžadují stále mou pozornost. Žijeme ve dvoupokojovém bytě, takže ani zašít se někam není reálný. Téměř ideální podmínky si dokážu vytvořit večer, až holky usnou, zapnu si lampičku, sednu si do křesla, otvírám notebook a píšu..skleničku vína na stole..

2023: Myšlenka, prostor, počítač a kreativní flow.

13. Co mi blogování dalo a vzalo?

2017: Myslím, že mi dalo a dává hrozně moc. Otevřel se mi „nový svět“. Svět online života, do kterého jsem předtím moc neviděla. Baví mě to. Baví mě se otevřít lidem, předávat jim informace, moje zkušenosti, .. A nejúžasnější je pozitivní zpětná vazba.

Myslím, že mi zatím nic nevzalo. Jedině trošku to, že někteří moji přátelé moc nechápou, proč to dělám, což mě trochu mrzí.

2023: Mega mě to baví. Dává mi to pocit naplnění, že moje sdílení je pro někoho inspirující a motivující. Že díky mě může někdo změnit svůj život, protože mnohdy stačí ve správný okamžik jedna věta a je to. Je to obrovsky obohacující. Vzalo? Vůbec nic.

14. Moje oblíbené blogy, které čtu..

2017: Přiznám se, že paradoxně blogy moc nečtu :) Akorát jeden, který dlouhodobě sleduju, a to je kitchenette.cz.

2023: Je to u mě pořád stejný. Oblíbený blog nemám, ovšem když mi přijde do cesty nějaký fajn článek, ráda si přečtu.

S úsměvem na tváři vás zdraví

Lucie Horenská

Bořím mýty, limity a přesvědčení, odkrývám nové úhly pohledu, transformuji mindset.

Dokáži vás intuitivně vést a individuálně podpořit přesně v tom, co teď potřebujete.

Provedu vás na cestě do vaší nové reality, spokojenosti, hojnosti a bohatství.

Vnímám signály z vyšších sfér a využívám svou silnou intuici a empatii k předání cenných vhledů do vašeho života.

V rámci intuitivního IKIGAI aplikuji svoji intuici, empatii a vhledy k vytvoření konkrétních kroků, které vás dovedou k dosažení vašeho plného potenciálu.

INTUITIVNÍ IKIGAI

Pro informace o intuitivním IKIGAI s mými vhledy konkrétně pro vás klikněte ZDE.
V procesu IKIGAI vám sdělím intuitivní vhledy pro řešení vaší situace. Pokud vhledy přijmete, získáte uvědomění a odvahu je implementovat. Tím dosáhnete naplnění hlubokého smyslu vašeho života.

Lucie vede druhé k nejlepší verzi sama sebe, smysluplnému bytí, svobodě a bohatství.  více o Lucii
Komentáře