3 důvody, proč vystoupit z role oběti a stát se tvůrcem svého života

Můžeme se postavit do role oběti nebo tvůrce svého života. Oboje je v pořádku, pokud jsme přesvědčeni o tom, že právě tahle role nám vyhovuje a je pro nás přínosná. Ovšem, když se podíváme na svá přesvědčení a zjistíme, že vlastně nejsou naše, dává smysl být v roli oběti? Pojďme společně nakouknout pod pokličku.

Když se nám v životě dějí věci, které se nám nelíbí a dlouho nerozumíme tomu, proč tomu tak je…

Tak já se právě nacházím v období svého života, kdy se mi hodně jasně zvědomuje jedno rčení „pro dobrotu na žebrotu“. Že jsem si naivně myslela, že když někomu pomůžu, někoho podpořím, někoho propojím, někomu věnuju konzultaci zdarma, pro někoho něco udělám jen tak, atd. že se mi to v dobrém vrátí.

Jak naivní!

Čím dál více chápu rady typu „mysli v první řadě na sebe“. 

Jo, bohužel jsem dlouhá léta svého života v první řadě na sebe nemyslela. Vlastně zřejmě celý můj současný život. A přitom je to můj úkol tady na Zemi, ostatně jako každého z nás.  

Možná tento text může vyznívat, že jsem v roli oběti a potřebuju si pobrečet a postěžovat. Omyl. Právě proto, že jsem vystoupila z pozice oběti a postavila se do pozice tvůrce svého života, potřebuji si věci uvědomit takové, jaké jsou. Protože rozdíl mezi obětí a tvůrcem je ten, že oběť popisuje věci tak, jak je vnímá a utápí se v tom, naopak tvůrce si věci takové jaké jsou zvědomí a rozhodne se je změnit.

Každý je tady na Zemi především pro sebe

Protože já jsem tady na Zemi kvůli soběpro sebe. Ne kvůli někomu jinému nebo pro někoho jiného.

A to je prostě fakt

Nejdůležitější člověk v mém životě jsem JÁ.

Tohle si opakuju každý jeden den. A doporučuju vám to stejné. Protože jak tak pozoruju okolí, nejsem v tom sama, kdo v to potřebuje na milion procent uvěřit.

Návrat k pravdě

Taky máte pocit, že vyplouvají na povrch charaktery jednotlivců? Záměry a hodnoty společností? A jsou vidět čím dál tím víc. A to je dle mého fakt dobře. Protože jít k pravdě, je vlastně cesta, jak uzdravit sami sebe, lidstvoplanetu

Mnohdy sdílím svoji pravdu, která se nesetká vždy s pochopením. A je to tak v pořádku. Každopádně mě to nezastaví v tom, ji nadále sdílet. Protože přetvářekmasek je tu stále víc než dost

I já jsem dlouhá léta nosila masku, hlavně sama před sebou. A už stačilo. Mám odvahu ji sundat. Doslova se svlíknout do naha před sebou, i druhými lidmi. Jo, není to vždy úplně jednoduchý. Protože zvyk je šílená věc. A těch přesvědčení, kterým jsme uvěřili.

Být sám sebou

Protože já toužím být sama sebou, bez masek, bez přetvářek, bez lží. A aby se mi to podařilo, existuje pouze jedna jediná cesta. Víte jaká?

Potřebuji se opět navrátit sama k soběobnovit spojení sama se sebou, se svojí esencí, se svým božstvím. Potřebuji znovu uvěřit. V existenci, v život, v sebe.

Jsem na cestě. Každý jeden den. Nevím, jak dlouhá ta cesta bude. Co však vím, že je to jediná možná cesta v mém životě, ať už se na ní uděje cokoliv.  

Protože BÝT SÁM SEBOU MĚNÍ SVĚT ©. A za tím si stojím.

A když změním sama sebe, mohu měnit svět okolo sebe. NIKOLIV OBRÁCENĚ.

Když jsem sama sebou, zažívám radost a lehkost bytí.

Děkuju za vše, co se mi v životě stalo a co se mi děje, protože jsem díky tomu pochopila to, co tady s vámi dnes sdílím. 

Otázkou je, zda jste vy pochopili také…



Proč vystoupit z role oběti

V první řadě, abychom mohli vystoupit z role oběti, je třeba pochopit, že se v roli oběti nacházíme.

Oběť je ta část naší osobnosti, která si ráda stěžuje, nad vším vzdychá, vše je podle ní těžký a náročný, viní druhé za svoji nespokojenost a neúspěch, nechce přijmout za sebe zodpovědnost, a tak dále.

A nyní je čas z ní vystoupit… Jste připraveni?

První a hlavní důvod

Naplno být sám sebou. Opět obnovit spojení se sebou, se svojí esencí.

Druhý důvod

Převzít zodpovědnost za sebe, za svoje pocity a emoce s uvědoměním, že ano, tohle se mi děje a jen já jsem ta/ten, která/ý to může změnit.

Třetí důvod

Převzít kontrolu sám nad sebou. Ovládat svoje myšlenky, svoje strachy a nedovolit, aby ony ovládaly nás.

Krátkodobá role oběti je v pořádku

Nezlobte se na sebe, když vklouznete do roli oběti. Nevyčítejte si to. Důležité je si to uvědomit. A dlouho v ní nesetrvávat. Věřím, že z článku vyplývá, že dlouhodobé setrvání v roli oběti nám do našeho života nepřináší nic moc dobrého.

Každopádně jak velmi ráda říkám svým klientům, přistupujte k sobě hlavně s laskavostí a láskou.

Závěrem: tip ke spojení se sám se sebou

Pojďte se naladit na vibrace lásky, radosti a štěstí s mojí intuitivní audionahrávkou Rozjímání mého JÁ.

S láskou, radostí a úctou,

Lucie Horenská

Bořím mýty, limity a přesvědčení, odkrývám nové úhly pohledu, transformuji mindset.

Dokáži vás intuitivně vést a individuálně podpořit přesně v tom, co teď potřebujete.

Provedu vás na cestě do vaší nové reality, spokojenosti, hojnosti a bohatství.

Vnímám signály z vyšších sfér a využívám svou silnou intuici a empatii k předání cenných vhledů do vašeho života.

V rámci IKIGAI aplikuji svoji intuici, empatii a vhledy k vytvoření konkrétních kroků, které vás dovedou k dosažení vašeho plného potenciálu.

IKIGAI s Lucií

Pro informace o IKIGAI s mými vhledy konkrétně pro vás klikněte ZDE.
V procesu IKIGAI vám sdělím intuitivní vhledy pro řešení vaší situace. Pokud vhledy přijmete, získáte uvědomění a odvahu je implementovat. Tím dosáhnete naplnění hlubokého smyslu vašeho života.

Lucie vede druhé k nejlepší verzi sama sebe, smysluplnému bytí, svobodě a bohatství.  více o Lucii
Komentáře